Welkom in onze wereld, boven en onder de waterlijn

Welkom op de website van African and Oriental – als je hier voor ‘t eerst bent beland – geniet van de fotos en informatie!  Voor vragen en informatie over een van onze reizen kun je ons natuurlijk mailen op: info@orientafrica.com

 

Als je liever in ‘t Nederlands met ons communiceert  (bellen, mailen) – dan is dat  geen enkel probleem. De uiteindelijke boeking en bevestiging zal wel altijd in t Engels worden opgezet, zodat er lokaal geen problemen kunnen ontstaan. Maar we nemen aan dat met de bestemmingen die wij aanbieden, dat wel zal lukken….

Voor emails in t Nederlands, kun je Francisca bereiken op: reservations@orientafrica.com

 

Een stukje geschiedenis:

 The African and Oriental Travel Company l is voortgekomen uit 20 jaar werken, wonen, duiken en reizen in Afrika en de meest ver afgelegen plekken op aarde. Raf Jah kwam in 1998 naar Pemba, net ten noorden van Zanzibar. Dat was eigenlijk geheel per ongeluk, en hij besloot er een duikcentrum te openen. Hij had dusver enkel gesnorkeld op Pemba, maar vond t zo mooi, dat t ‘zeker de moeite waard zou zijn’ om ook te duiken. Gelukkig had ie in India nog een volledige inventaris van zijn vorige duikcentrum opgeslagen klaarstaan, en verscheepte dat naar Pemba.

Een half jaar later stond daar t eerste PADI centrum met bijbehorend backpackers huis: Swahili Divers and The Old Mission Lodge waren een feit.

Na 5 jaar gedoken te hebben rond Pemba, met reizen rond ‘t Afrikaanse continent kwam hij Francisca (Cisca) tegen. Als Antropologe uit Nederland deed die onderzoek naar de visserij, gender rollen en de invloed van het opkomend toerisme op Zanzibar.

Een reis later werd dat Francisca Jah en zijn ze samen verder gegaan met t uitbouwen van het bedrijf.

In 2007 was de verhuizing naar een strand locatie de grote gebeurtenis op het eiland. The Old Mission Lodge werd gesloten en Swahili Divers werd behuisd in Kervan Saray Beach Lodge – in t uiterste noorden van Pemba, op t strand, met 9 huisjes en 3 boten, werd er elke dag gedoken en groeide t bestand van duikers, reizigers, avonturiers, wandelaars, en vreemde vogels die neerstreken.

De vraag naar safaris wered groter – de meeste duikers wilden ook t vasteland verkennen en vroegen hulp bij t plannen en uitvoeren van de klassieke Safari. Dat werd een eigen tak van het bedrijf, en bracht duiken en wildlife safaris onder een dak.

Na 15 – 18 jaar echter, was t genoeg. Raf en Cisca besloten ‘t zelf runnen van een lodge aan de wilgen te hangen, en met alle kennis die ze hadden opgebouwd te gaan doen wat ze zelf ‘t liefste deden: reizen, ontdekken, duiken, en erover vertellen…. Fotos maken, mensen spreken – de wereld en de avonturen naar mensen toe brengen.

 

‘African and Oriental’ is daarvan de uitkomst – in 2017 was de overdracht een droom die utikwam en konden ze zich 100% concentreren op het perfectioneren van het aanbod en het uitpluizen van de beste, verste, leukste, mooiste en spannendste (duik)reizen.   

Waarom Afrika en de Orient ?

‘African’- t afrikaanse continent biedt prachtige tochten, landschappen, dieren en afgelegen reizen. Met 19 jaar op t continent weten we precies waar je heen kunt op welk moment, welk park, welke lodge, en voor hoeveel dat zou kunnen. Of hoe t voor minder kan. De ultieme bestemming voor avonturier…

De ‘Orient’ – de combinatie met de roep van het Oosten… Raf heeft een gedeeltelijk Turkse achtergrond, en zijn hart ligt toch ook in dat mysterieuze oosten … de Zijderoute, het Himalaya gebergte,  woestijnen, kruiden, kebabs – t is de andere zijde van ons muntje. Met 7 tochten in Nepal en meerdere overland tochten in India / Uzbekistan / Kirgizistan, weten we waar je heen kunt en hoe te beginnen dit enorme, geschiednisrijke deel van de wereld te ontginnen.

 

Wat bieden we aan ?

Ons reis aanbod bestaat uit een meervoud van opties: we delen deze op niet alleen gebasserd op bestemming, maar ook op deelnemers en type reis.  

1)Begeleidt of zelfstandig: elke reis IS begeleidt mogelijk, sommigen kun je enkel met een begeleider boeken, meerdere opties kun je prima zelfstandig doen ; zolang je op de juiste tijd en datum op een vliegeveld bent, doen wij de rest!

*Denk bjvoorbeeld aan een zelfstandige Safari in Tanzania, of een begeleide trip met een selecte groep duikers naar Yap in Micronesie.

2) Nat of droog: kan allebei, of gecombineerd in dezelfde reis. Meerdere bestemmingen zijn zo afgelegen, dat men zegt ‘ik doe er meer dan enkel duiken’. Denk bijvoorbeeld aan de Hooglanden  van Papua New Guinea of de ruines in Yucatan. 

3) solo of samen: Francisca  houdt in de gaten dat de locaties die wij uitkiezen, veilig zijn voor de dames die de wereld solo verkennen – maar dat niet  met een partner (m/v) willen of kunnen. Dat mag geen belemmering zijn vinden wij! Daarnaast zijn er genoege zolo avonturiers die best graag een (deel van ) hun reis willen delen, dan wel de kosten wat willen drukken door samen te gaan.  Wij houden daar rekening mee,   en testen alle bestemmingen uit. Zo weten we zeker dat je veilig in de taxi kan stappen, dat de safari gids t beste met je voor heeft, en dat je rustig in een bepaald hotel kunt slapen of eten.

**We vermijden, waar mogelijk, de ‘single surcharge’. Al s een locatie die erbij rekent, sturen we dat naar je door. T lukt ons vaak dat te verwijderen voor je. Wijzelf brengen dat niet in rekening, en mocht je met een groep meegaan – dan is er de mogelijkheid om bv met andere dames te delen, of stellen we je voor aan andere solo reizigers.

   

Ons aanbod:

Tanzania. Oost Afrika

Ons stokpaardje: zijn de safari en duikreizen in Tanzania. Na 20 jaar daar wonen en duiken, bieden we safaris op t vasteland in Zuid en Noord Tanzania, binnenlandse vluchten, Zanzibar, Mafia en Pemba.

Afirka: In Zuid AFrika bieden we rondreizen aan langs de welbekende parken zoals Kruger en Sabi Sands, al dan niet gecombineerd met de Sardine Run en haai duik tochten. Deze zijn vaak onder begeleiding van een fotograaf. Namibia komt aan bod met een camping safari. Zambia is een klassieke safari bestemming met natuurlijk de Victoria Falls (3 daags pakket) en t mooie Zuid Luangwa.

Maar – we kennen Ethiopie, Egypte en Kenia ook op ons duimpje – en helpen je graag op weg!

Verder weg:

 Indonesie, Mexico, Japan : ze tstaan er allemaal op en we kennen we weg. Laat ons weten hoeveel in je groep, je beschikbare tijd en budget, en we zetten t voor je in elkaar.

 

Nog verder weg:  Yap, Micronesie is voor velen een droom. Met goede verbindingen en prachtige deals is dat nu voor meer bereikbaar!  Papua New Guinea met duiken EN fascinerende bezoeken aan stammendorpen is een superbestemming – duurt heel lang voor je er bent, maar als je er eenmaal bent…. We helpen je graag met advies of reisschema.

Echt Heeeeel ver weg:

Antarctica: een van onze droombestemmingen…. Met beperkte openingen voor duikers, is t seizoen en t boeken van een (duik) reis naar Antarctica iets waar we veel over weten.

In December 2017 is de eertse groepsreis van African and Oriental gepland – we houden je hier op de hoogte !!

 

Altijd iets nieuws

We stellen ons aanbod voortdurend bij, schaven aan prijzen en gaan naar beurzen om de beste opties uit te pikken.  Zodra we iets nieuws hebben, komt dat op de site – fotos, een blog, een nieuwslink.

Mocht je t leuk vinden om op de hoogte te blijven van ons aanbod, stuur dan een mailtje naar reservations@orientafrica.com en dan zetten we je op de maandelijkse (ongeveer….) mailing list. Zo krijg je ook last minute reisoffertes binnen….. je weet maar nooit wanneer je plots een weekje vrij krijgt….

 

Nogmaals veel plezier op deze site, en we zien er naar uit je op een van onze reizen meet e nemen !

 

Met vriendelijke groet,

 

Raf en Cisca