NEDERLANDS

Welkom op de website van African and Oriental – als je hier voor ‘t eerst bent beland – geniet van de fotos en informatie!  Voor vragen en informatie over een van onze reizen kun je ons natuurlijk mailen op: info@orientafrica.com

Nederlands –

Als je liever in ‘t Nederlands met ons communiceert  (bellen, mailen) – dan is dat  geen enkel probleem. De uiteindelijke boeking en bevestiging zal wel altijd in t Engels worden opgezet, zodat er lokaal geen problemen kunnen ontstaan. Maar we nemen aan dat met de bestemmingen die wij aanbieden, dat wel zal lukken. Voor emails en antwoorden in ‘t Nederlands, kun je Francisca bereiken op: reservations@orientafrica.com

Euros en credit card

De volgende vraag van onze Nederlandse klanten gaat vaak over betalingen: we zijn gevestigd in Engeland en prijzen onze bestemmingen in US dollars – hoe zit dat dan voor Nederlanders en de Euro zone ? Dat is een makkelijke vraag om te beantwoorden – de reden daarvoor is dat de messte van onze reizen in de dollar-zone worden uitgevoerd. Daardoor krijg je van ons op deze manier de meest eerlijke prijs op je scherm. Natuurlijk kun je uiteindelijk in Euros betalen – gewoon vanaf je eigen Euro bankrekening.  Dan houden we daar de XE website voor aan en berekenen we je een eerlijke wisselkoers.

Sinds kort hebben we ook de mogelijkheid om betalingen te accepteren via je credit card. Neem daarvoor contact met ons op, zodat we dat kunnen regelen. Reken daarbij op een paar procent meer in de totale kosten.

Wie zijn African and Oriental ?

The African and Oriental Travel Company  (www.orientafricatravel.com)  is voortgekomen uit 20 jaar werken, wonen, duiken en reizen in Afrika en de meest ver afgelegen plekken op aarde. Farhat Jah (Raf) kwam in 1998 naar Pemba, net ten noorden van Zanzibar. Dat was eigenlijk geheel per ongeluk, en hij besloot er een duikcentrum te openen. Hij had dusver enkel gesnorkeld op Pemba, maar vond t zo mooi, dat t ‘zeker de moeite waard zou zijn’ om ook te duiken. Gelukkig had ie in India nog een volledige inventaris van zijn vorige duikcentrum opgeslagen klaarstaan, en verscheepte dat naar Pemba.

Een half jaar later stond daar t eerste PADI centrum met bijbehorend backpackers gasthuis: Swahili Divers and The Old Mission Lodge waren een feit.

Na 5 jaar gedoken te hebben rond Pemba, met reizen rond ‘t Afrikaanse continent kwam hij Francisca (Cisca) tegen. Als Antropologe uit Nederland deed die onderzoek naar de visserij, gender rollen en de invloed van het opkomend toerisme op Zanzibar.  Een reis later werd dat Francisca Jah en zijn ze samen verder gegaan met t uitbouwen van het bedrijf.

In 2007 was de verhuizing naar een strand locatie de grote gebeurtenis op het eiland. The Old Mission Lodge werd gesloten en Swahili Divers werd behuisd in Kervan Saray Beach Lodge – in t uiterste noorden van Pemba, op t strand, met 9 huisjes en 3 boten, werd er elke dag gedoken en groeide t bestand van duikers, reizigers, avonturiers, wandelaars, en vreemde vogels die neerstreken.

Safaris in Tanzania en verder weg

De vraag naar safaris werd groter – de meeste duikers wilden ook t vasteland verkennen en vroegen hulp bij t plannen en uitvoeren van de klassieke Safari. Dat werd een eigen tak van het bedrijf, en bracht duiken en wildlife safaris onder een dak.  Veel klanten in die kleine 20 jaar waren van Nederlandse achtergrond, en daarbij hielp het natuurlijk dat Cisca zelf Nederlandse was, terwijl Raf een Engelse en Turkse achtergrond heeft.

Na 18 jaar in Pemba was t genoeg. Raf en Cisca besloten ‘t zelf runnen van een lodge aan de wilgen te hangen, en met alle kennis die ze hadden opgebouwd te gaan doen wat ze zelf ‘t liefste deden: reizen, ontdekken, duiken, en erover vertellen…. Fotos maken, mensen spreken – de wereld en de avonturen naar mensen toe brengen. Met hun ervaring van het zelf runnen van een duikschool, en het afgelegen wonen en werken, hebben ze meer dan welk ander reisbureau kennis van zaken als het erom gaat een spannende bestemming te kiezen, waar voor je geld te krijgen, en uit te zoeken wat wel en niet de moeite waard is om je centjes en vakantie dagen aan uit te geven.

Weet je echt wat je koopt ? We zijn er geweest –

‘weet wat je koopt’ is een van onze mottos. Dat is belangrijker dan wat ook als het aankomt op besluiten waar je heen gaat. Alle strandplaatjes zijn uiteindelijk wel mooi – en je wilt overal wel heen – maar waar vind je iemand die er zelf is geweest ? African and Oriental biedt ALLEEN reizen en bestemmingen aan die we zelf hebben gezien, bezocht en hebben uitgeprobeerd. We hebben de riffen gezien, het eten geproefd, de uitrusting getest –noem het maar op.  Dat zorgt er voor dat we niet de goedkoopste zijn – maar we weten wel heel goed waar je heen gaat, en sturen je met een gerust hart naar onze locaties. Want die zijn precies wat we zeggen dat ze zijn !

‘African and Oriental’ is het resultaat van 20 jaar lang organiseren en werken en uitdenken van reizen voor onze gasten. Vanaf 2017 hebben we ons daar 100 % op kunnen concentreren – op het perfectioneren van het aanbod en het uitpluizen van de beste, verste, leukste, mooiste en spannendste (duik)reizen.

Waarom Afrika en de Orient ?

‘African’- t Afrikaanse continent biedt prachtige tochten, landschappen, dieren en afgelegen reizen. Met 20 jaar op dit enorme continent weten we precies waar je heen kunt op welk moment, welk park, welke lodge, en voor hoeveel dat zou kunnen. Of hoe het voor minder kan. Afrika is en blijft de ultieme bestemming voor de avonturier…  En ons voormalige thuisland Tanzania biedt natuurlijk de klassieke safari in haar vele parken.

Tanzania – klassieke safaris in vele parken

In het noorden hebben we de Serengeti: een park zo groot als half Europa, met de grootste concentratie wilde dieren ter wereld – ter wereld. Eeen Safari naar dit park is er een van de superlatieven – het kan gewoon niet beter. Reken op 2 of 3 dagen en nachten alleen al in dit park.

Het ligt tegen de Ngorongoro Crater aan – nog een wereldberoemde plek. Een uitgestorven vulkaan krater met de omvang van Parijs, vol met dieren en vogels en een landschap dat op elk moment van de dag een andere kleur heeft. Een klassieker.

Naast deze twee reuzen weten we de weg te vinden naar het iets kleinere, maar minstens zo mooie Tarangire National Park, zeker 2 volle dagen waard vooral in het droge seizoen. Dit park heeft meer olifanten binnen haar grenzen dan zuid afrika in haar geheel. Het ligt op een kleine 2 uur rijden van Arusha, en ziet minder toeristen dan bijvoorbeeld de Serengeti. Een prachtige plek ! Lake Manyara tenslotte is een vogel paradijs met het sodameer en de verkoelende, schaduwrijke bebossing.

Hoe kies je een safari – en wat moet dat wel of niet kosten ?

Iedere safari is anders, en afhankelijk van je tijd, seizoen, budget en interesse, kunnen we je precies vertellen waar je wel, of niet heen kan. Helaas geldt ook hierbij: TE goedkoop is ook niet goed.

Er zijn heel wat aanbieders die het voor minder lijken te kunnen doen. Maar kijken ze bijvoorbeeld naar het feit dat je twee tieners bij je hebt die elke avond Wifi willen ? of dat je echt helemaal gek bent op vogels ? of dat een van je reisgnoten minder makkelijk ter been is en graag een kamer dichterbij het restaurant heeft ? dat een van jullie allergisch is ?  Dat zijn allemaal belangrijke details die je ons kunt vertellen als we een safari voor je samen stellen.

Afrika in het groot

Naast Tanzania bieden we in het overweldigende  Afrikaanse continent ook andere locaties en landen aan natuurlijk – maar enkel waar we zelf geweest zijn, gereisd of gewoond. Zambia, Namibia, Botswana zijn onze favoriete bestemmingen en we helpen je graag op weg daarheen !

Onze Duik Achtergrond

Voor duik vakanties geldt dezelfde gedegen achtergrond kennis: zowel Zanzibar als Pemba bieden geweldige mogelijkheden en na 20 jaar gedoken te hebben rond Pemba en Zanzibar, kennen we elke hoek, strand en hotel! Een prachtige plek – als je de juiste keuzes kunt maken. In Pemba werken we met Fundu Lagoon – een pracht lokatie met geweldig duiken. In Zanzibar werken we met een serie aan accomodatie keuzes die voor ieder budget een prima product leveren, met alles erop en eraan, en je nog wat wisselgeld overlaten ook. Je kunt altijd omhoog natuurlijk – maar ‘t gaat ons erom dat je veilig, fijn en goed verzorgd op reis kunt – naar jouw wensen en kuezes.

Het duiken in Zanzibar is geweldig en van top kwaliteit – warm water, kalme zee, goede boten en gidsen, en alle duikplekken zijn binnen een korte tijd met snelle boten te bereiken. En ook die kennen we allemaal.

Waarom de Orient of zelfs nog verder– ter land en te water

De ‘Orient’ – de combinatie met de roep van het mysterieuze verre Oosten… Raf heeft een gedeeltelijk Turkse achtergrond, en zijn hart ligt toch ook in dat mysterieuze oosten … de Zijderoute, het Himalaya gebergte,  woestijnen, kruiden, kebabs – ‘t is de andere zijde van ons muntje. Met 7 tochten in Nepal en meerdere overland tochten in India / Uzbekistan / Kirgizistan, weten we waar je heen kunt en hoe te beginnen dit enorme, geschiedenisrijke deel van de wereld te ontginnen.

Het Verre Oosten heeft natuurlijk ook fantastisch duiken in de aanbieding – ooit gedacht aan een week reizen door Japan en dan een week duiken in tropisch Okinawa ? Of een prachtige week duiken in de warme wateren van Indonesie of Raja Ampat – de koraal zee bij uitstek. De Filipijnen staan nog op ons lijstje – dat komt ook snel in de aanbieding !

Papua New Guinea is een van onze verste bestemmingen: letterlijk aan de andere kant van de wereld maar wat een droom die uit zou kunnen komen. Iedere 2 jaar begeleiden en een kleine groep avonturiers naar uitgelezen duikbestemmingen in dit onontgonnen gebied, maar daarnaast kunnen we je helpen met het organiseren van je eigen duikvakantie vanaf Walindin of Tufi, de enige liveaboard in PNG de Febrina, en zelfs met een week wandelen in de hooglanden.  Verassend makkelijk met een beetje hulp !

Hoe bieden we dit allemaal aan

Ons reis aanbod bestaat uit een meervoud van opties: we delen deze op niet alleen gebasserd op bestemming, maar ook op deelnemers en type reis.

1)Begeleidt of zelfstandig: elke reis IS begeleidt mogelijk, sommigen kun je enkel met een begeleider boeken, meerdere opties kun je prima zelfstandig doen; zolang je op de juiste tijd en datum op een vliegveld bent, doen wij de rest!

*Denk bijvoorbeeld aan een zelfstandige Safari met je beste vriendin of partner in Tanzania, of een begeleide trip met een selecte groep duikers van jouw nederlandse duikclub of dartvrienden naar Yap in Micronesie.

2) Nat of droog: kan allebei, of gecombineerd in dezelfde reis. Meerdere bestemmingen zijn zo afgelegen, dat men zegt ‘ik doe er meer dan enkel duiken’. Denk bijvoorbeeld aan de Hooglanden  van Papua New Guinea of de ruines in Yucatan – een paar dagen extra en een hele nieuwe wereld kan voor je geopend worden.

3) solo of samen: Francisca  houdt in de gaten dat de locaties die wij uitkiezen, veilig zijn voor de dames die de wereld solo verkennen – maar dat niet  met een partner (m/v) willen of kunnen. Dat mag geen belemmering zijn vinden wij! Daarnaast zijn er genoeg solo avonturiers die best graag een (deel van) hun reis en ervaringen willen delen, dan wel de kosten wat willen drukken door samen te gaan.  Wij houden daar rekening mee,  en testen alle bestemmingen uit op die aspecten. Zo weten we zeker dat je veilig in de taxi kan stappen, dat de safari gids t beste met je voor heeft, en dat je rustig in een bepaald hotel kunt slapen of ongestoord ergens kunt eten.

**We vermijden, waar mogelijk, de ‘single surcharge’. Als een locatie die erbij rekent, sturen we dat eerlijk naar je door. Het lukt ons vaak dat te verwijderen voor je doordat we de aanbieder zelf en persoonlijk kennen. Wijzelf brengen dit nooit in rekening, en mocht je met een groep meegaan – dan is er de mogelijkheid om bv met andere gelijkgestemde dames een kamer te delen, of stellen we je voor aan andere solo reizigers.

Bijzondere bestemmingen –

Dat bestaat natuurlijk uit de goede, geteste bestemmingen hierboven, maar af en toe komt er iets bij wat ZO bijzonder is – daar maken we meer werk van. Op dit moment zijn we het enige duikreisagentschap dat reizen naar de volgende 2 bestemmingen aanbiedt :

ANTARCTICA – nadat we in 2017 zelf Antarctica hebben bezocht per expedtie schip, waren we er zo van onder de indruk dat we dit gelijk in ons aanbod hebben gezet. We helpen mensen nu om expedities naar Antarctica waar te maken, in samenwerking met OceanWide – de beste en langst opererende aanbieder in het Arctische en Antarctische gebied. Deze reizen kunnen elk zomerseizoen worden geboekt, en bieden verschillende activiteiten aan tijdens de reis.

Naast de standaard expedities naar Antarctica, hebben we in ons aanbod echter ook onze eigen unieke duikexpeditie opgezet voor 2019. Deze reis is nog open voor niet-duikers, en zal de Falklands eilanden, South Georgia en Antarctica aandoen. Er zal overal ook gedoken worden (18 dagen, Nov / Dec 2019).

ST HELENA – In de Zuid Atlantische Oceaan bieden we echter ook het mystereuze eiland van St Helena aan – daar waar keizen Napoleon zijn laatste jaren doorbracht. De walvishaaien, onderwater landschappen en de tropische bebossing op dit kleine vulkanische eiland zijn onwerkelijk mooi. African and Oriental heeft in Januari 2018 de aller eerste groepsduikexpeditie naar St Helena waargemaakt, en zal daar in Februari 2019 weer heen gaan. Als je daar meer over wilt weten – of je wilt graag mee!  Mail ons dan op info@orientafrica.com en we zenden je ons het artikel hierover toe met alle groepsreis informatie.

Bij blijven !

De wereld varandert, een duikcentrum sluit, iets anders opent de deuren – we stellen ons aanbod voortdurend bij, schaven aan prijzen en gaan naar beurzen om de beste opties uit te pikken.  Zodra we iets nieuws hebben, komt dat op de site – fotos, een blog, een nieuwslink.

Mocht je t leuk vinden om op de hoogte te blijven van ons aanbod, stuur dan een mailtje naar reservations@orientafrica.com en dan zetten we je op de 2maandelijkse mailing list. Zo krijg je ook last-minute reisoffertes binnen.  Je weet maar nooit wanneer je plots een weekje vrij krijgt!

Nogmaals veel plezier op deze site, en we zien er naar uit je op een van onze reizen mee te nemen !

Met vriendelijke groet,

Raf en Cisca

Have a question?

GET IN TOUCH